Bröd och skådespel har man ju hört om, men bröd och integration? Vad har egentligen Polarbröd, friluftsliv och nyanlända med varandra att göra?Vandring i skog

Även om intresset för friluftsliv finns i många länder så är det något speciellt med svenskarnas förhållande till naturen. I Östersund startade en grupp vänner en förening – Hej främling! – för att hjälpa de boende på en flyktingförläggning. Genom friluftsliv kunde man främja både integrationen och de nyanländas välbefinnande, resonerade Emma Arnesson, en av grundarna. Hej främling grundades 2013.

Nu träder Polarbröd in på planen. Man har från företagets sida länge arbetat för att få fler svenskar att upptäcka friluftsliv, och nu ser man en möjlighet att utsträcka arbetet till att omfatta nya svenskar. Genom ett samarbete mellan Polarbröd och Hej främling! kommer organisationen att kunna arbeta i fler städer. Till att börja med blir det i Stockholm som man kommer att arrangera aktiviteter som promenader, löpning och äventyr.

I dagsläget finns inte Hej främling! i Norrbotten. Men det vore en bra idé. Det vore bara kul om ännu fler upptäckte friluftsliv.