Ramp för rullstol i nationalparkDet finns många anledningar att vara stolt över Norrbotten. Nu har man dragit igång ett projekt för att fler människor som har en funktionsnedsättning ska ha möjlighet att ägna sig åt friluftsliv.

RG Aktiv Rehabilitering är en förening som vill inspirera personer med ryggmärgsskador och andra funktionsnedsättningar som ger liknande symptom till en rik fritid och till ett självständigt liv. Allmänna arvsfonden har beviljat föreningen medel för att utveckla möjligheterna till friluftsliv hos ryggmärgsskadade. Pengarna har bl.a. gått till utbildning av ledare, som gör det möjligt för föreningar inom friluftsliv att ta emot intresserade medlemmar med olika typer av fysiska funktionsnedsättningar. Idag finns denna verksamhet permanent på sex orter i landet, varav Luleå är en.

Följande föreningar i Luleå ingår i projektet:

  • Luleå Kajakklubb
  • Friluftsfrämjarna Luleå
  • Kanotpoloföreningen Isbrytarna Luleå
  • Nätverket Luleå Kanotkamrater

RG är en ideell organisation, och det innebär att den som är intresserad av att hjälpa till på något sätt har möjlighet att göra det. Man kan skänka pengar till organisationen, eller engagera sig som ledare för vuxna, barn eller ungdomar inom organisationen. Jag kommer att ge pengar, så att fler i Luleå får möjlighet att komma ut i naturen.